top of page

Over ons

Theater Jaski (klein).jpg

Theater Jaski is het jeugdtheatergezelschap van regisseur/schrijver Kiki Jaski en liedjesschrijver Jan Groenteman. Het gezelschap kenmerkt zich door bijzondere muzikale samenwerkingen tussen topmusici en acteurs, met pakkende nieuwe liedjes en verhalen vol fantasie waar kinderen en volwassenen zich in herkennen. Theater Jaski werkt nauw samen met Het Concertgebouw waar duizenden kinderen, ouders en leerkrachten hartstochtelijk meezongen met ‘Meesters van de tijd’, en 'De Helden van Rio. Vanuit Het Concertgebouw wordt voor elke voorstelling een uitgebreid educatieprogramma ontwikkeld dat beschikbaar is voor de theaters/scholen waar gespeeld wordt.

Kiki Jaski is een regisseur met liefde voor muziek en een groot gevoel voor humor. Met haar eigen gezelschap Groenteman & Vrouw maakt ze samen met Jan Groenteman voorstellingen voor volwassenen die de grote thema’s niet schuwen en bij Het Concertgebouw maakte ze jeugdvoorstellingen met o.a. Amsterdam Sinfonietta, Calefax,Tania Kross en Georgina Verbaan. Ze is vaste regisseur voor het Spoorwegmuseum. Daarnaast is ze hoofd educatie bij Poldertheater, een gezelschap voor middelbare scholieren in Amsterdam.

Ze regisseerde ‘Welkom bij mijn zielige jeugd’ van Aaf Brandt Corstius en speelde in verschillende voorstellingen van Golden Palace. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek: Sjakie en Jopie bij uitgeverij Leopold.

Jan Groenteman is liedschrijver en pianist. Hij schreef nummers voor voorstellingen van Alex Klaasen, Paul de Leeuw, Henry van Loon, Freek & Eric, Pieter Kramer, Arjen Lubach e.v.a. Hij maakte muziek bij jeugdtheatervoorstellingen van Marije Gubbels, Theater Sonnevanck en Het Concertgebouw.

In 2021 won hij met Jurrian van Dongen en Keez Groenteman de Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied voor Give me Some Skin (Klokhuis). 

bottom of page